Carrers d’Aín

Carrers d'Aín 1     Carrers d’Aín

     Passejar pels carrers d’Aín és un exercici saludable que exercita el cor, la mirada i les sensacions. Per les seues empinades costeres es perd la noció del temps…, qualsevol cosa és possible darrere de les seues parets blanques i de pedra, i les contrafinestres tenyides de blavet.

Carrers d'Aín 2

Carrers d'Aín 3

     A cada hora del dia es troba l’harmonia de la vida tranquil·la i ordenada. A primera hora, les dones agranen a l’uníson, com si d’un pla confabulat es tractara, cada racó del carreró. Dones, iaies; decidides, faeneres, organitzades en comunal matriarcat. Més tard, tot depenent de l’estació, els carrers recobren passos, carreres, gatejades i el rebombori dels més joves. A l’estiu abunden els banyistes amb tovalloles que van a la bassa on està prohibit el bany; ací, la llei pareix una llegenda i la vida està feta per ser viscuda, sense més contemplacions.Carrers d'Aín 4

     Els carrers d’Aín desperten els sentits. A l’estiu, les temperatures són altes i la pell s’enrogeix amb un simple passeig. Al fred de l’hivern, l’olor de llenya cremada dels fumerals ho envaeix tot. La primavera engalana els carrers amb l’olor dels gesmilers, les roses, l’horta i la terra roja humida. La tardor ofereix l’estampa d’un poble blanc; teula i pedra envoltats de verd, taronja i daurat.

Carrers d'Aín 5

     La plaça del bar és un dels llocs més concorreguts. L’indret on es mira i s’és vist; on es parla i s’escolta; on es juga i es fan bromes. Ací tot se sap i el que no se sap, se suposa.

Carrers d'Aín 6

    Les processons marquen el ritme dels calendaris religiosos. Els veïns es muden com si fóra diumenge i acompanyen les comitives amb ciris, en silenci, amb l’únic so de la banda que tanca, cerimoniosament, el moment.Carrers d'Aín 7

Carrers d'Aín 8

     La plaça de l’església, amb el seu imponent campanar, és una postal i un exercici de perspectiva. La foto en blanc i negre la va vore el meu amic Paco Alberola, i jo, com a aprenent i admirador seu, la faig així sempre que puc. Va per tu, mestre!

Carrers d'Aín 10Carrers d'Aín 9

El passeig per la bellesa i la tranquil·litat està garantit als carrers d’Aín.

Carrers d'Aín 11

Si t’ha agradat aquest article, també et poden interessar els següents:

Aín, paisaje fotográfico

Casa Rural Molí del Duc

Web del Ayuntamiento de Aín


Article traduït al valencià per @menorquetres

 

Un pensamiento en “Carrers d’Aín

  1. Aín no deja indiferente al visitante. Pequeño en extensión y grande en oferta. Recomendable darse un paseo por alli y darse el regalo de almorzar y comer. Y disfrutar del paisaje de la Sierra. Y cerca de Valencia. Perfecto para un fin de semana.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.