Un euro per a Lúa

LÚA 1Un euro par a Lúa

Que les xarxes socials no són útils? Que la gent és insolidària? Ha! Que li ho pregunten a Jordi V. o a Lúa, la protagonista d’esta tendra història 2.0 amb final feliç. Una gossa operada gràcies a les contribucions desinteressades de molts usuaris de la xarxa. El hashtag Salva a Lúa li va salvar la vida.

    La família de Jordi va recollir Lúa un mes de juliol de fa sis anys, un cadellet, encreuament de Golden retriever amb bretó, una boleta peluda de 15 dies; tota una novetat per a ells, acostumats a tindre només ocells. L’alimentaven amb biberons, a poc a poc, va anar creixent i, des del primer dia, passà a ser el cinqué membre de la família.LÚA 2

     Lúa és juganera, simpàtica, estima els seus i es fa estimar. «Quan arribe a casa de treballar es posa la mar de contenta, no se separa del meu costat i em fa tota una festa…!» -em conta Jordi, visiblement emocionat, a la porta de la clínica veterinària.

     Però, dilluns no fou així. Lúa no va anar a esperar l’amo a la porta de casa. Estava quieta i el mirava amb ulls tristos. De seguida va saber que la gossa no estava bé, ja que no reaccionava a cap estímul.

      Com a bon usuari del 2.0, Jordi va preguntar en un grup de Facebook per un hospital veterinari. Dit i fet. Passades les deu i mitja de la nit, la família de Jordi es va presentar en urgències, amb Lúa, plorant com a magdalenes. Després de fer-li diverses proves, els van comunicar que la gossa tenia Piometra, una infecció a l’úter i l’aparell reproductiu, una malaltia greu amb conseqüències mortals, si no s’opera a temps. A banda d’això, els van dir el preu, 70 euros la visita i 482 euros, l’operació.

     Es van quedar gelats. Amb el seu únic sou per tirar endavant quatre persones, la casa i tots els pagaments que se’n deriven, no podien permetre’s eixa despesa, però, Lúa és un membre més de la família i calia fer l’impossible per salvar-la.

    Quan et trobes en una situació així, què fas? D’on pots traure els diners per a Lúa si no en tens? Abandones la lluita sense intentar-ho? No. Jordi és un lluitador nat i tota una personalitat en Twitter, amb 11.000 seguidors i en FB, també. Així que, com a últim recurs, va recórrer a allò que fa servir dia a dia per publicar, comentar, denunciar i parlar de temes d’actualitat amb molt de trellat.

LÚA 3     I així ho féu. En un intent, a la desesperada, per salvar la vida de la seua gossa, Jordi, vora les tres de la matinada, va penjar a les xarxes socials una foto de Lúa a l’hospital amb el missatge següent:

LÚA 5

«ESTA ES LÚA EN EL HOSPITAL VETERINARIO. NECESITO AYUDA PARA SALVAR SU VIDA. 1€ DE 482 PERSONAS. GRACIAS». Hi va facilitar un núm. de compte i un hashtag #SalvaALúa

    A l’endemà, en obrir FB i Twitter va comprovar, amb sorpresa, que la resposta de la gent fou, gairebé, immediata. Contactes, seguidors i no seguidors, persones anònimes havien col·laborat desinteressadament per una bona causa, salvar la vida de Lúa. Tot això i molts missatges d’ànim. En només dos dies va arreplegar el cost total de l’operació. Lúa podria ser operada gràcies a la solidaritat de centenars de perfils del 2.0.

     Lúa fou operada amb èxit i va tornar a casa divendres.LÚA 6

     Jordi i la seua família agraeixen públicament la solidaritat de totes aquelles persones anònimes que no van dubtar a ingressar un euro per a Lúa; com també el tracte, l’amabilitat i la professionalitat del personal de la clínica veterinària Faycán de Catarroja. Gràcies a tots, Lúa té una nova oportunitat en la vida.LÚA 7

«No ho oblidarem mai. Moltes gràcies!»

Un pensamiento en “Un euro per a Lúa

  1. Pingback: Los pájaros de Twitter (2): Jordi Velasco - LOS OJOS DE MIRARLOS OJOS DE MIRAR

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.