Mercat Central de València

Mercat Central de Valencia

       El Mercat Central és un dels centres d’interés turístic més importants de València. Però, no és tan sols això. Es tracta, sens dubte, d’un dels centres neuràlgics en l’activitat diària de la ciutat.

SI PREFEREIXES L’ENTRADA EN CASTELLÀ, PUNXA ACÍ

      Us propose, a mode de joc, que imagineu quin lloc de València visitaríeu si solament tinguéreu una hora per fer-ho. Ja? A València hi ha molt on triar. Alguns estareu pensant en les Torres de Serrans, en la platja de la Malva-roda, en el llit del riu Túria, en la Plaça de la Mare de Déu, en el centre històric, en la Plaça Redona, en la Llotja o en molts més llocs.
MERCADO CENTRAL DE VALENCIA 2       València és una ciutat acollidora que es deixa conéixer passejant-la, sense presses, amb ulls de mirar tranquils.Mercat Central de Valencia 3        Si fóra jo qui triara un lloc entre tots els possibles, ho tindria molt clar: el Mercat Central de València.

MERCADO CENTRAL DE VALENCIA 4       L’arquitectura modernista és un regal per a la vista i per a tots els sentits. L’ambient que es genera al seu interior és molt especial. La llum tamisada per les seues vidrieres, els amples corredors, l’altura imponent, la perfecció de la seua estructura ens fa la sensació d’estar en un lloc important, un temple de mercaders gastronòmics, una gran nau espacial més enllà del temps i de l’espai.
MERCADO CENTRAL DE VALENCIA 5       El Mercat Central de València ofereix al visitant una oferta gastronòmica immillorable, potser, la millor de la ciutat.MERCADO CENTRAL DE VALENCIA 6MERCADO CENTRAL DE VALENCIA 7       Però, també és un espai utilitzat per a activitats lúdiques i culturals. Fa poc de temps, em vaig trobar el gran actor Francesc Anyó que recitava versos de Vicent Andrés Estellés entre les seues parades, per a sorpresa i gaudi de tothom.

Res no m’agrada tant
com enramar-me d’oli cru
el pimentó torrat, tallat en tires.

Cante, llavors, distret, raone amb l’oli cru,

amb els productes de la terra…

Mercat Central de Valencia 8       Però, el millor és comprovar-ho per un mateix. Deixar que els passos es desvien cap aquest lloc, de tant en tant, és com prendre vitamines per als ulls, deixar-se acaronar els sentits; energia per a la ment.MERCADO CENTRAL DE VALENCIA 9

Algunes adreces d’interés:

Viquipèdia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Mercat_Central_(Val%C3%A8ncia)

El Mercat Central de València des de l’aire: https://www.youtube.com/watch?v=O_JgPxy4oQs

La web del Mercat Central de València: https://www.mercadocentralvalencia.es/

 

3 pensamientos en “Mercat Central de València

  1. Pingback: Mercado Central de Valencia - LOS OJOS DE MIRARLOS OJOS DE MIRAR

  2. Pingback: Mercat de Russafa - LOS OJOS DE MIRARLOS OJOS DE MIRAR

  3. Pingback: L'arròs - LOS OJOS DE MIRARLOS OJOS DE MIRAR

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.