Mercat de Russafa

MERCAT DE RUSSAFA 1El mercat de Russafa és, a banda d’un dels edificis civils més característics del barri, el centre d’avituallament gastronòmic del veïnat i de multitud de restaurants.

MERCADO DE RUZAFA 2 MERCAT DE RUSSAFA      L’edifici fou projectat per Julio Bellot Senet l’any 1954 i s’inicià la seua construcció el 1957. Actualment, s’ha plantejat una reforma que millorarà l’estat actual de les instal·lacions. L’inici de les obres està previst per als mesos d’octubre-novembre de 2016. Hi estarem atents!


MERCADO DE RUZAFA 3 MERCAT DE RUSSAFA

El Mercat de Russafa vist des de dalt

     D’altra banda, si, personalment, m’haig de quedar amb alguna cosa del Mercat de Russafa, és amb la seua gent: els venedors i l’ambient que s’hi respira. Qui escriu aquestes línies és veí, admirador i client del mercat. Fer allí la compra suposa una injecció de vitalitat i optimisme, de paraules amistoses com «prenda», «bonico», «xiquet», «guapetón», «perla», «rei», «mante»…, moneda comuna d’intercanvi.

MERCADO DE RUZAFA 4 MERCAT DE RUSSAFA

MERCADO DE RUZAFA 5 MERCAT DE RUSSAFA

MERCADO DE RUZAFA 6

MERCADO DE RUZAFA 7 MERCAT DE RUSSAFA

MERCADO DE RUZAFA 8 MERCAT DE RUSSAFA

MERCADO DE RUZAFA 9 MERCAT DE RUSSAFAMERCADO DE RUZAFA 13 MERCAT DE RUSSAFA  La qualitat del gènere és excepcional i els comerciants s’afanyen a revitalitzar les seues parades amb noves ofertes, nous sabors. L’especialització està convertint aquest mercat en un fenomen esnob de fàcil accés.


MERCADO DE RUZAFA 11 MERCAT DE RUSSAFA

Les bústies dels venedors. 
Res no tenen a envejar al look dels moderns correus electrònics;)

MERCADO DE RUZAFA 12 MERCAT DE RUSSAFA

El bar MERCADO DE RUZAFA. El lloc ideal per agafar-hi forces. 
Les fotos en blanc i negre reten homenatge als seus primers amos.

    En l’edifici del costat es troben les oficines de la UNIÓN DE CONSUMIDORES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA, que té una funció fonamental en la salvaguarda i protecció dels drets dels consumidors. Des d’ací els vull donar les gràcies per l’acollida tan amable que em van donar i per permetre’m l’accés a les seues instal·lacions per fer «des de les altures» alguna de les fotos que acompanyen aquest article.MERCADO DE RUZAFA 15 MERCAT DE RUSSAFA

   Llarga vida al Mercat de Russafa!

(Traduït al valencià per @menorquetres)

Versión en castellano →


  Si t’ha agradat aquest article, potser, també t’interessaran els següents:

Un pensamiento en “Mercat de Russafa

  1. Pingback: Mercado de Ruzafa - LOS OJOS DE MIRARLOS OJOS DE MIRAR

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.